Payment with Klarna Payment with Paypal Payment with Swish
Säkra betalningar /Din konstupplevelse

Om Mia Älegård

Att vara i häret och nuet genom konsten är höjden av medveten närvaro.

Vi behöver andningshål i vår vardag och en målning kan vara precis det.


Jag målar för att få fram en känsla, detaljer är inte alltid viktigt, utan att slutresultatet talar till hjärtat. 

Med olika tekniker och ständigt utforskande, tar jag mig an måleriet och är helt i häret och nuet. Min huvudteknik är akvarell, men numera utforskar jag även olja, akryl, kol, och även lite kaffe och tusch har letat sig in.

Mindful art - att må bra och se det vackra i det närliggande. 

Efter att en tid bott i ett äldre hus i Munkfors, har vi valt att flytta till min födelsestad Göteborg för att sluta cirkeln. Här letar jag fortfarande ateljéplats, men det verkar lösa sig framåt hösten. Under tiden kommer jag måla hemma i vårt gästrum, och ställa ut sporadiskt medan jag etablerar mig i staden.  När betraktaren går ifrån en utställning och har känt någonting - glädje, sorg, intimitet, ilska eller bara en lyst för ögat- då har jag lyckats.Undrar ni över något eller vill komma i kontakt med mig. Maila gärna till [email protected]

Målar autodidakt och har gått grund och fortsättningskurs olja på Kyrkeruds folkhögskola.

Enstaka kurser online.


Tar emot beställningar om tid finnes.

Munkfors kommuns kulturstipendiat 2020

Motiveringen till stipendiet:

Konstnärinnan Mia Älegård återger bland annat platser och byggnader i kommunen på ett fantastiskt sätt i sitt måleri. Hon har förmågan att se det vackra i alla motiv och skapar uttrycksfull konst som engagerar, sprider glädje och stolthet i Munkfors-Ransäter. Mia som är inflyttad till Munkfors för ett antal år sedan har blivit en målande ambassadör för orten.